//Lyckat utbyte av erfarenheter med Nederländerna

Lyckat utbyte av erfarenheter med Nederländerna

Vätgasen har fått ökat fokus under 2020. EU storsatsar för en grönare energi, och länder tävlar om att bli de främsta inom vätgasområdet. Positiva signaler från våra politiker, reaktioner från marknaden tillsammans med fallande elpriser och högre krav på klimatförändringar, gör att de som länge drömt om ett vätgassamhälle nu kan få sina drömmar uppfyllda. EU:s vätgasstrategi presenterades i somras och flera länder, däribland Nederländerna går i frontlinjen. De förbereder sig för att bygga om nätet av pipelines för naturgas så att de också ska kunna transportera vätgas.

Tillsammans med Nederländernas ambassad och H2VW Advisory ville vi skapa ett forum för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Ett första steg i utbytet, var att arrangera ett webinarie som gick av stapeln tidigare i veckan. Många av våra medlemmar hade anmält sitt intresse för det fullspäckade programmet.

Webinariet bjöd på flera intressanta presentationer och en bred variation av ämnen. Vätgas Sverige och Nederländska ambassaden bjöd på en marknadsuppdatering. Därefter delade Hybrit, Plagazi och Siemens Energy med sig av sina erfarenheter av vätgasen inom industrin. Nordion Energi presenterade hur de ser på utvecklingen inom gasindustrin och vi fick en intressant uppdatering av EU projektet Green Flamingo.

H2VW Advisory och Nilsson Energy visade på olika projekt inom uppvärmning i Nederländerna och i Sverige. 2030-sekretariatet avslutade med att belysa vikten av internationellt samarbete och att vi behöver agera nu.

Deltagare, talare och arrangörer var mycket nöjda med webinariet. Vi kommer nu att diskutera nästa steg i samarbetet med Nederländerna och hur vi tar den positiva energin från webinariet vidare.

2020-10-16T19:40:42+00:002020-10-16|Europa|