//Yanmar utvecklar bränslecellssystem för båtar

Yanmar utvecklar bränslecellssystem för båtar

Den internationella sjöfartsorganisationen International Maritime Organization, IMO, har satt som mål att minska utsläppen av koldioxid från sjöfarten med 50 procent till 2050. Givet fartygs långa livslängd innebär detta att det kan komma att krävas att nollemissionsfartyg tas i bruk redan så tidigt som 2030.

Inom kort kommer nu båtmotortillverkaren Yanmar med ett bränslecellssystem för maritima applikationer.

Systemet, som Yanmar planerar att installera och demonstrera i egna båtar i slutet av året, bygger bland annat på komponenter från Toyota. Det kommer att bestå av en modul som är enkel att installera och som ger lång räckvidd ute på havet utan klimatpåverkande utsläpp.

2020-06-05T10:54:07+00:002020-06-05|Maritimt|