/, Maritimt/Sydkorea ställer om till vätgas

Sydkorea ställer om till vätgas

I Sydkorea pågår massiva satsningar på vätgas- och bränslecellsteknik. Utifrån den nationella planen ”Hydrogen Economy Roadmap of Korea” har man som mål att till 2040 komma upp till en produktion av 6,2 miljoner bränslecellsbilar varav 2,9 miljoner avses för den nationella marknaden och resten för export.

En utbyggnad av produktionsanläggningar för vätgas ska säkra drivmedel för motsvarande 50 000 bränslecellsbilar i år.

Ett av de sydkoreanska bolag som utökar sina satsningar är Bumhan Industries, tillverkare av högtryckskompressorer för fartyg och kraftgenerering, som beställt bränslecellsstackar och bränslecellssystem av PowerCell till ett värde av totalt 3,5 miljoner kronor med leverans senare i år. Bolaget väljer också att bilda ett dotterbolag som helt fokuserar på bränsleceller och bränslecellsteknologi, Bumhan Fuel Cell.

– Sydkorea ligger mycket långt framme när det gäller bränslecellsteknologin och är ett av de länder som kommit längst både när det gäller användning i fordon och i stationära applikationer. Att Bumhan nu ökar sin satsning på området visar på utvecklingen och betydelsen av den sydkoreanska marknaden, säger Yibo Zhao, försäljningsansvarig för Asien på PowerCell Sweden.

Bild: © Public domain. Songdo Central Park, Sydkorea

2020-06-04T09:28:12+00:002020-06-04|Bränslecellsfordon, Maritimt|