/, Produktion, Vätgas Sverige/90+ europeiska bolag sluter upp bakom vätgassatsning

90+ europeiska bolag sluter upp bakom vätgassatsning

Drygt 90 europeiska företag sluter upp bakom vätgas som ett grönt instrument till omstart av ekonomin efter coronakrisen och är villiga till snabba åtgärder koordinerade med EU-kommissionen och europeiska institutioner inom Clean Hydrogen Alliance för att skala upp produktion och distribution av vätgas från förnybara källor till år 2030.

Björn Aronsson, verksamhetsledare för Vätgas Sverige står tillsammans med verkställande direktörer från ytterligare 92 europeiska bolag som undertecknande till ett brev ställt till Frans Timmermans, EU-kommissionens verkställande vice ordförande och ansvarig för ”Den gröna given”, EU-kommissionär med ansvar för energi Kadri Simsson samt till EU-kommissionär med ansvar för industri Thierry Breton.

I brevet bekräftar de signerande parterna att de står redo att göra sina del för en investering i stor skala för satsningar med grön vätgas.

EU-kommissionens plan för återhämtning efter Covid-19 (Next Generation EU) fokuserar på hur investeringar grön teknologi kan driva ekonomin. I en rapport som Hydrogen Europe publicerat som svar på EU-komissionens åtgärdsprogram listas de investeringar som krävs för att bygga vätgassektorn fram till 2030. Rapporten baseras på underlag från bland annat Vätgas Sveriges medlemmar.

Här kan du läsa brevet i sin helhet.

2020-06-02T13:53:55+00:002020-06-02|Distribution, Produktion, Vätgas Sverige|