//Mångmiljardprojekt för grön vätgas i Australien får grönt ljus

Mångmiljardprojekt för grön vätgas i Australien får grönt ljus

Megasatsningen Arrowsmith Hydrogen Project för produktion av grön vätgas säkrar 300 miljoner dollar, motsvarande nästan tre miljarder svenska kronor. Om två år beräknas den australiensiska anläggningen med kapacitet att producera 25 ton grön vägas om dagen vara igång.

Arrowsmith Hydrogen Project kommer att innefatta Australiens största anläggning för produktion av vätgas från vind- och solenergi. Produktionsanläggningen kommer att byggas i Dongara, 320 km norr om Perth, med kapacitet att producera 25 ton grön vätgas varje dag. Projektet kommer också innefatta egna sol- och vindparker som kommer att förse anläggningen med förnybar energi.

Arbetet förväntas kunna starta till sommaren och i slutet av 2022 är det tänkt att anläggningen ska kunna börja producera vätgas.

Bakom projektet står Infinite Blue Energy som vill bidra till att etablera Australien som en global ledare inom produktion och leverans av grön vätgas. Enligt bolaget är Corona-pandemin en tid då den australiska energisektorn bör styras mot nya innovativa affärsmöjligheter.

– Covid-19 har helt förändrat utsikterna för så många företag. Det som krävs nu för att vara marknadsledande är innovativa erbjudanden. Genom att satsa på projekt för ett hållbart klimat har vi möjlighet att accelerera den ekonomiska tillväxten, säger Stephen Gauld, vd för Infinite Blue Energy.

Bild: © Infinite Blue Energy

2020-05-04T11:52:41+00:002020-05-04|Produktion|