//Kostnadsrapport om vätgas visar på kraftiga prissänkningar

Kostnadsrapport om vätgas visar på kraftiga prissänkningar

En rapport från Hydrogen Council visar hur kostnaden för vätgaslösningar kommer att minska kraftigt under det kommande decenniet och i snabbare takt än tidigare förväntat.

Den pågående uppskalningen av produktion och distribution av vätgas tillsammans med en snabbt ökande tillverkning av utrustning och komponenter driver på en utveckling där kostnaden förväntas minska med upp till 50% till 2030 för en större mängd applikationer.

– 2020 markerar starten för en nya era inom energi: när vätgasen blir en del av vårt globala energisystem kan vi förvänta oss minskade emissioner och en ökad säkerhet och flexibilitet. Det här markerar vätgasens decennium, säger Benoît Potier, vd för Air Liquide och ledamot i Hydrogen Council.

Här kan du ta del av rapporten Path to Hydrogen Competitiveness: A Cost Perspective i sin helhet.

2020-02-18T09:43:38+00:002020-02-18|Affärsmodeller|