//BMW: Kostnadsskillnad mellan bränsleceller och bensindrift borta om fem år

BMW: Kostnadsskillnad mellan bränsleceller och bensindrift borta om fem år

2022 planerar BMW att lansera sin bränslecellsmodell av X5 SUV. Och om bara några år uppskattar företaget att kostnaden för vätgastekniken når den brytpunkt där den motsvarar den för bensinbilar.

– Vi ser bränsleceller som en del i vårt arbete att konvertera alla våra bilar till nollemissionsfordon över de kommande två decennierna, säger Jürgen Guldner, VP Hydrogen, Fuel Cell Technology and Vehicle Projects, BMW till the Telegraph.

– Bränsleceller kommer att addera till vårt utbud av framtidens drivlinor. Vi ser det inte som en konkurrent till batteribilar, snarare som ett breddat erbjudande till våra kunder.

Bränslecellssystem är fortfarande dyrare än motsvarande system för konventionella fossildrivna bilar. Men Guldner uppskattar att skillnaden kommer vara utraderad om fem år.

– Som tidigast till 2025. Samtliga planerna som Japan, Sydkorea och övriga har publicerat pekar ut år 2025 till 2030 som en brytpunkt där kostnaden är motsvarande som för konventionell teknologi, säger Jürgen Guldner.

Här kan du läsa hela intervjun.

2020-01-30T11:21:24+00:002020-01-30|Bränslecellsfordon|