//Storproduktion av flödesplattor testas för effektivare bränsleceller

Storproduktion av flödesplattor testas för effektivare bränsleceller

Nu är det dags för produktion i stor skala av avancerade flödesplattor som kan göra bränsleceller mer kostnads- och energieffektiva.

Svenska Cell Impact ska tillsammans med Nakanishi Metal Works genomföra tester för att validera uthålligheten i produktionsteknik vid höga volymer.

– En relativt liten serie på tusen vätgasfordon kan kräva tillverkning av över en halv miljon flödesplattor, och därför uppstår det ett behov av den här typen av tester som syftar till att validera att tekniken är mogen för produktion i större volymer, säger Pär Teike, vd för Cell Impact.

De flödesplattor som Cell Impact tillverkar är byggda med en metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder. Testprojektet beräknas vara avslutat i kvartal ett 2020.

Foto: © 2019 Cell Impact

2020-01-17T16:43:29+00:002020-01-17|Forskning och utveckling|