//Toyota ska bygga en vätgasstad

Toyota ska bygga en vätgasstad

På ett 70 hektar stort områden vid Fuji i Japan ska en helt ny stad uppföras som energiförsörjs av vätgas och bränsleceller.

Det är Toyota som står bakom prototypstaden ”The Woven City” som ska bli ett fullt uppkopplat ekosystem. Tanken är att Woven City ska fungera som en levande experimentstad, samtidigt som den utgör hem åt åretruntboende familjer och forskare. Här ges möjlighet att direkt i verkliga förhållanden testa och utveckla teknologi inom automation, robotar, mobilitet, smarta hem och AI.

– Att bygga en komplett stad från grunden, även i en liten skala som den här, ger oss en unik möjlighet att utveckla framtida teknologier. Med människor, byggnader och fordon som alla är sammankopplade och kommunicerar med varandra kommer vi kunna testa till exempel AI-teknologi och maximera dess potential, säger Akio Toyota, vd för Toyota Motor Corporation.

Intresserade forskare, akademiker och kommersiella aktörer är välkomna att ansluta sig till projektet. Är du en av dem? Klicka här.

Bild: Toyota Motor Corporation

Bild: Toyota Motor Corporation

Bild: Toyota Motor Corporation

Bild: Toyota Motor Corporation

Bild: Toyota Motor Corporation

Bild: Toyota Motor Corporation

 

2020-01-09T13:43:00+00:002020-01-09|Stadsbyggnad|