//NEXO prisas – har gjort störst avtryck i samtiden

NEXO prisas – har gjort störst avtryck i samtiden

Hyundai NEXO belönas med Teknikens Världs Stora Bilpris 2020.

Varje år delar Teknikens Värld ut sitt Stora Bilpris till den bil som redaktionen anser har varit mest framträdande och gjort störst avtryck i samtiden. Ur ett starkt startfält på tio olika nominerade kandidater var det 2020 en bränslecellsbil som stod som slutgiltig segrare.

Motiveringen lyder: ”Med 60 mils verklig räckvidd och utrymmen stora nog för en familj gör Hyundai NEXO den vätgasdrivna bränslecellsbilen till ett verkligt alternativ till traditionella bilar. Med NEXO behöver man inte göra avkall på vare sig köregenskaper eller lastförmåga för att kunna köra framtidens teknik. En elbil som tar tre minuter att ”ladda”. Vätgasbilen har aldrig varit bättre!

– Vätgastekniken raderar elbilarnas stora nackdel, det vill säga laddtiden. Och vätgas kan tillverkas av solenergi eller vindkraft eller nästan vad som helst. Naturligtvis ligger det här i framtiden, det krävs infrastruktur för det. Men faktum är att tekniken finns redan nu, och Hyundai NEXO inte bara finns – den är en riktigt bra bil som fungerar som en vanlig bil. Ja, den är dyr – men den är framtiden, säger Marcus Engström, Chefredaktör på Teknikens Värld.

NEXO som tillhör Hyundais andra generation vätgasbilar världsdebuterade på Geneva Motor Show 2018. Till 2025 har Hyundai som mål att lansera 17 helt elektriska modeller, varav 10 kommer vara bränslecellsfordon.

Bilder: © 2020 Hyundai Motor

2020-01-07T10:44:30+00:002020-01-07|Bränslecellsfordon|