//Grön vätgasproduktion för Hyundai-lastbilar etableras i Norge

Grön vätgasproduktion för Hyundai-lastbilar etableras i Norge

Ett nätverk av anläggningar för vätgasproduktion i Norge ska förse Hyundai-lastbilar med grön vätgas.

Anläggningarna ska byggas av nybildade bolaget Green H2 Norway som norska Nel står bakom tillsammans med H2 Energy, Greenstat och Akershus Energi.

Planen är att bygga flera produktionsanläggningar för förnybar vätgas runt om i Norge som kan förse marknaden med grön vätgas.

– Hyundai har indikerat behov för vätgaslastbilar redan från 2020, med en hög siffra från 2021 och framåt. Vi bedömer att timingen för satsningen är rätt för vi ser också hur bussar och lastbilar med vätgas ökar snabbt i antal i takt med att fordonstillverkare skalar upp produktionen, säger Jon André Løkke, VD för Nel.

De nya produktionsanläggningarna kommer att kunna förse inte bara Hyundais lastbilar med grön vätgas utan också en rad andra fordonstyper som bussar, bilar, färjor och snabbfärjor. Den första anläggningen planeras till utkanten av Oslo och ska förse Oslo/Akershus-regionen.

Bild: © 2019 Hyundai Motor

2020-01-07T10:45:00+00:002020-01-07|Produktion|