//Förnybara bränslen ska ersätta naturgas i kraftvärmeanläggning

Förnybara bränslen ska ersätta naturgas i kraftvärmeanläggning

År 2030 ska all fjärrvärme i Göteborg produceras av förnybara eller återvunna energikällor. Nu har Göteborg Energi och Siemens inlett ett samarbete för att testa en gasturbinteknik där den naturgas som idag används i Ryaverket kan bytas ut mot förnybara bränslen.

Ryaverket är en kraftvärmeanläggning med viktig roll i energiförsörjningen av Göteborgs stad.

– Tillsammans med Göteborg Energi kan vi visa hur förnybara bränslen som vätgas kan användas i en större skala. Först i Sverige, därefter i andra delar av världen, säger Thorbjoern Fors, VD för Siemens Distributed Generation and Oil & Gas Services Business.

Här kan du läsa mer om projektet.

© 2018 Pasi Mämmelä (CC BY-SA)

2019-12-10T14:43:47+00:002019-12-10|Fossilfri|