//Svensk-norskt samarbete siktar på nät av vätgastankstationer

Svensk-norskt samarbete siktar på nät av vätgastankstationer

Nyligen kvalificerade svensk-norska samarbetet Hynion vätgastankstationen i Høvik, Oslo, för att åter öppnas för tankning av bränslecellsbilar. På tur står att återstarta stationerna i Porsgrunn och att öka kapaciteten i Høvik.

Parallellt påbörjas nu förberedelserna för motsvarande etablering av ett nät av stationer i Sverige.

– Vår plan är att de nya stationerna som bygger på Hynions teknik ska tillverkas i Sverige, säger Kurt Dahlberg, styrelseordförande Hynion.

Genom ett avtal som nyligen tecknades med Metacon kan Hynion erbjuda kompletta vätgastankstationer med reformer för lokal vätgasproduktion. Det ger förutsättningar för ekonomisk bärkraft redan vid mindre fordonsflottor, i första hand på de platser där biogas finns tillgänglig.

– Vi ser med stor tillförsikt fram emot en snabb utbyggnad av vätgasinfrastrukturen både i Norge och Sverige. Både tillgängligheten av vätgasdrivna fordon och marknadens intresse för dessa ökar snabbt, säger Kurt Dahlberg.

2019-11-27T15:31:17+00:002019-11-27|Tankstationer|