/, Mobila bränsleceller/PowerCell öppnar i Kina

PowerCell öppnar i Kina

Svenska bränslecellstillverkaren PowerCell etablerar sig i Kina. Det är PowerCell Fuel Cell (Shanghai) som öppnar kontor i Shanghai där rekrytering av lokal personal nu pågår.

Kina har sedan några år tillbaka infört stora subventioner för fordon som elektrifierats med hjälp av bränsleceller och vätgas och satsar stort på bränslecellsteknologin. Kinesisk industri producerar stora mängder vätgas som restprodukt i samband med annan produktion.

PowerCell har redan flera kunder på den kinesiska marknaden. Sedan en tid tillbaka rullar ett antal kinesiska bussar som utrustats med bränslecellsstacken PowerCell S2 i dagliga fältprover i Kina.

– Kina ligger före när det gäller bränslecellsteknologin och för PowerCell är det avgörande att vi finns på plats och kan dra nytta av de satsningar som landet gör, säger Per Wassén, vd för PowerCell.

Yibo Zhao, idag försäljningsansvarig för Asien, har utsetts till chef för det nya kontoret. Till sin hjälp kommer han att ha lokalanställda som nu håller på att rekryteras.

Foto: © 2009 Jakob Montrasio (CC-BY) Changsha, Hunanprovinsen, Kina.

2019-10-30T10:37:55+00:002019-10-30|Kina, Mobila bränsleceller|