//Vätgasbilen som går från 0-100 km/h under fyra sekunder

Vätgasbilen som går från 0-100 km/h under fyra sekunder

Forze VIII, en vätgasdriven Le Mans-prototyp, blev i somras den första bränslecellsbilen någonsin att slå bensindrivna racerbilar i ett officiellt lopp. Bilen som designats och byggts av en grupp studenter från Delft tekniska universitet slutade då tvåa i Supercar Challenge vid TT Circuit i Assen, Nederländerna.

I ett fält med 43 bensindrivna racerbilar gick Forze VIII i mål som trea och säkrade därmed en pallplats.

– Att vara ett studentlag gör att det nästan känns orealistiskt att vara de första som uppnår detta, säger Zhi Wei Cai, teamchef.

Studentteamet Forze Hydrogen Electric Racing har funnits i över 12 år. Under denna period har teamet hunnit bygga åtta bilar. Forze VIII tankas full på tre minuter, har en topphastighet på 210 km/h och är helt emissionsfri med rent vatten som enda utsläpp. Den kan accelerera från 0 till 100 km/h på under fyra sekunder.

Bilder: © 2019 Forze Hydrogen Electric Racing

2019-10-22T12:47:22+00:002019-10-22|Bränslecellsfordon|