//Ny truck med bränsleceller ska ge bättre arbetsmiljö

Ny truck med bränsleceller ska ge bättre arbetsmiljö

Nu lanserar Linde Material Handling dragtrucken P250 med bränsleceller. Med trucken utlovar Linde sänkta kostnader genom ökad produktivitet, låga vätgaspriser och lång livslängd. Dessutom minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning.

Infrastrukturen på flygplatser är avgörande för att passagerare och gods ska kunna transporteras på ett effektivt sätt. Här har eldrivna dragtruckar fått en viktig roll och på flygplatser runt om i världen transporterar truckarna bagage och levererar gods till flygplan och terminaler. Eldragtruckarna är utsläppsfria, kraftfulla och har kompakta mått. Och nu kommer alltså Lindes dragtruck P250 i en ny, bränslecellsdriven version.

En av de stora fördelarna med bränsleceller är att det är säkert och rent vilket gör det idealt även för inomhusbruk. Bränslecellerna avger inga skadliga emissioner under drift och den enda biprodukt som skapas är värme och rent vatten som pumpas ut i samband med att vätgas fylls på. Att tanka trucken full tar tre minuter. Teknologin kräver inte heller något utrymme för batterier eller laddningsstationer vilket skapar extra yta i verksamheten.

2019-09-12T09:03:24+00:002019-09-12|Truckar|