//Danska elektrolysörer siktar på global marknad

Danska elektrolysörer siktar på global marknad

Sedan danska elektrolysörtillverkaren Green Hydrogen grundades 2007 har mer än 100 miljoner danska kronor investerats i verksamheten. Nu partnar företaget med investeraren Nordic Alpha Partners för att ta sina produkter till en global marknad.

Med GreenHydrogens elektrolysörer kan elektricitet från exempelvis vind-, sol- eller vattenkraft, användas för att spjälka vatten till vätgas och syre. Och efterfrågan på grön vätgas är enorm. Marknaden uppskattades till 6 miljarder danska kronor 2018 och visar på en fortsatt stark tillväxt.

Med investeringshjälp från Nordic Alpha Partners ska GreenHydrogen skala upp produktionen och skapa säljkanaler mot en global marknad. Förutom potentialen till nya arbetstillfällen i Danmark vill företaget också bidra till att uppfylla Danmarks nationella mål att minst 50 procent av landets energibehov ska täckas av förnybara energikällor 2030.

– Vi är övertygade om att mindre företag i Danmark och resten av Norden har en enorm potential att ta ledande globala positioner. Både människor och företag i Norden är skickliga på att använda digitalisering och ny teknik för att skapa produkter som är både bättre och billigare. Det är exakt det som vårt samarbete med GreenHydrogen visat, säger Jakob Fuhr Hansen, Partner, Nordic Alpha Partners

Bild: © 2019 Green Hydrogen

2019-09-06T10:49:27+00:002019-09-06|Produktion|