//Efterfrågan på bränslecellsteknik bakom svensk-japanskt samarbete

Efterfrågan på bränslecellsteknik bakom svensk-japanskt samarbete

Cell Impact och den japanska industrikoncernen Nakanishi Metal Works (NKC) har kommit överens om att jobba tillsammans med internationell affärsutveckling.

De två företagen ska arbeta tillsammans för att identifiera internationella affärsmöjligheter där ett partnerskap mellan Cell Impact och NKC kan erbjuda ökade fördelar för kunden. Överenskommelsen sker mot bakgrund av de ökande globala investeringarna inom bränslecellsteknik där Cell Impact kan producera flödesplattor i stora volymer.

– Vätgasbaserad bränslecellsteknik är högaktuellt både i Japan och globalt och om vi skall ha en chans att stävja klimathotet behöver vi agera både proaktivt och kraftfullt, säger Mr Shigeru Nakagawa, Executive Officer, New Business Division, NKC.

Cell Impact vill genom samarbetet med NKC intensifiera sina säljaktiviteter mot de internationella fordonstillverkare som nu satsar miljardbelopp på att utveckla fordon baserade på vätgasteknik.

– Att en större japansk underleverantörer till fordonsindustrin både vill investera och fördjupa samarbetet med oss är en stark indikation på att vi är på rätt väg, säger Pär Teike, vd Cell Impact.

Foto: © 2019 Cell Impact

2019-08-30T13:27:05+00:002019-08-30|Affärsmodeller|