//Mariestad står modell för australiensisk satsning

Mariestad står modell för australiensisk satsning

Mariestad och australiensiska Warrnambool har signerat en avsiktsförklaring att utbyta erfarenheter, idéer, kunskap och forskning kring förnyelsebar energi. Mariestad ska dela med sig av sitt arbete med vätgasproduktion för fordon och uppvärmning av hus och andra områden som kan vara av intresse.

Tillsammans med Nilsson Energy är Mariestads kommun nu på besök i Australien för att berätta om sitt arbete med förnybar energi.

Liksom Mariestad är Warrnambool inställd på att bli koldioxidneutral.

− Mariestad har visat att det är möjligt att ta meningsfulla steg mot en omställning bort från fossila drivmedel. Genom lagring i vätgas kan man ha tillgång till förnybar energi dygnet runt, säger Tony Herbert, borgmästare i Warrnambool.

Under besöket i Australien har Mariestads kommun och Nilsson Energy deltagit på event inför stadens kommande satsning för en hållbar samhällsutveckling och träffat politiska företrädare.

− Det vi presenterat kommer användas som modell i kommande möten där man beslutar om miljardsatsningar för hela Australien. Det är oerhört stort att vi, från en liten stad i Sverige, på andra sidan jorden, kan vara del i att påverka en hel kontinent i sin resa för en hållbar framtid, säger Jonas Johansson, utvecklingschef Mariestad kommun .

Mariestad ingår i ett biosfärområde utsett av UNESCO som modellområde för hållbar samhällsutveckling.

2019-05-02T15:43:18+00:002019-05-02|Fossilfri|