/, Lastbilar/Nikola premiärvisar Nikola Tre, terrängfordon och en vattenskoter

Nikola premiärvisar Nikola Tre, terrängfordon och en vattenskoter

Nikola World Event visas för första gången lastbilen Nikola Tre upp. Lastbilen ackompanjeras med visning av fordon för både militärt bruk och för vattensport.
– Vi vill transformera hela transportindustrin, säger Trevor Milton, VD för Nikola Motor.

Den första produkten som presenteras på eventet är ett terrängfordon för militärt bruk med som styrs från scen via en fjärrkontroll.

– Så gott som helt ljudlös och utan värmestrålning ger Reckless ny mening till begreppet ”stealth”. Vi tror att alla militärfordon kommer gå över till eldrift med batterier och bränsleceller i framtiden, säger Andrew Christian, Vice president of business development and defense, Nikola Powersport.

Nikola Water Adventure Vehicle (WAV)

Nikola Reckless

Nikolas koncept för vattensport, Water Adventure Vehicle (WAV) visas också upp.

– Med WAV får du en adrenalinkick och du kan känna accelerationen i bröstet med ljudet av vatten och vind i öronen. Noll klimatpåverkan och ren glädje, säger Jordan Darling, vice president of Nikola Powersports

För den europeiska marknaden premiärvisas Nikola Tre. Lastbilen kommer ha en räckvidd på mellan 80-120 mil beroende på last och tankas full på 15 minuter. Nikola samarbetar med norska Nel för att bygga egna vätgastankstationer med snabb tankning.

– Tänk ett Europa utan diesellastbilar. Vägarna kommer bli rena, tysta och vackra, säger Trevor Milton, VD för Nikola Motor.

Bilder: © 2019 Nikola Motor Company

2019-04-18T19:41:58+00:002019-04-18|Bränslecellsfordon, Lastbilar|