//Hyundai testar el till hushåll med Nexo-teknik

Hyundai testar el till hushåll med Nexo-teknik

Hyundai Motor vill bredda användningen av sin bränslecellsteknologi och inleder ett samarbete för att förse drygt 2 000 hushåll med el från lokalproducerad energi.

I ett pilotprojekt tillsammans med energibolagen Korea East-West Power (EWP) och Deokyang ska en 1 MW energianläggning med vätgas och bränsleceller levereras. Hyundai bygger bränslecellssystemet, Deokyang står för vätgasen och EWP ska sköta anläggningen och sälja elen.

Anläggningen kommer bestå av två containrar som vardera levererar 500 kW. Bränslecellstekniken kommer vara samma som den till Hyundais vätgas-suv Nexo. Gasen som ska användas är vätgas som bildas som biprodukt vid en närliggande petrokemisk industri. Anläggningen ska leverera 8 000 MWh årligen, tillräckligt med el för att förse runt 2 200 hushåll med 300 kWh i månaden.

Bilder: © 2018 Hyundai Motor

2019-04-18T20:16:26+00:002019-04-18|Stationära bränsleceller|