//Ukraina satsar på global energirevolution

Ukraina satsar på global energirevolution

Ukraina är Europas största land med en energimarknad i paritet med Tysklands. Förra sommaren grundades Ukrainian Hydrogen Council med mål att lyfta förnybara energilösningar som vätgas från solenergi och förändra hur vi konsumerar energi.

Sedan starten har UHC hunnit med att både organisera ett av östeuropas största energiforum med deltagare från 16 länder samt engagera sig i Hydrogen Europe. Vätgas Sverige träffar Vasyl Doronin, vice vd för UHC, på Hannovermässan Hydrogen + Fuel Cells Europe.

– Vätgas ännu inte blivit en politisk fråga i Ukraina utan ännu är i sin linda. Många ukrainare känner ännu inte till vätgas. Därför är vår viktigaste uppgift nu att utbildad och berätta om vätgasen för människorna som bor här, säger Vasyl Doronin.

Den unga organisationen arbetar nu för att presentera en ukrainsk Hydrogen Roadmap, där landets infrastruktur kopplas samman med Tyskland och Lettlands. Vasyl Doronin ser också en framtida möjlig satsning på export av vätgas via gasledningar.

– Vi har valt att arbeta med grön vätgas för det är nyckeln till ett hållbart samhälle och en global energirevolution.

2019-04-01T16:23:42+00:002019-04-01|Europa|