//Industrigrupp samarbetar kring tankningsstandard för tunga lastbilar

Industrigrupp samarbetar kring tankningsstandard för tunga lastbilar

Tunga ellastbilar får genom drift med vätgas och bränsleceller samma räckvidd som konventionella dieselmodeller och system för att tanka fullt på tio minuter är under utveckling. Nu har Air Liquide, Hyundai, NEL, Nikola Motor, Shell och Toyota gått samman för att tillsammans utveckla hårdvara för ett branschgemensamt tankningssystem.

– Målet är att skapa ett system där vilken lastbilsmodell som helst kan tanka på våra vätgastankstationer och våra lastbilar på deras, precis som det funkar för diesel idag, säger Jesse Schneider, vice VD, Nikola Motor.

– Vätgas som bränsle för sektorn tunga transporter rymmer stora möjligheter. En standardisering av tankningshårdvaran utgör nyckel till en kommersiell succé inom detta segment, säger Jørn Rosenlund, vice VD, Nel Hydrogen Fuelling.

Bild: © 2018 Nikola Motor Company

2019-02-28T14:18:21+00:002019-02-28|Lastbilar|