//Svensk powerbank med bränsleceller beställs till Sydafrika

Svensk powerbank med bränsleceller beställs till Sydafrika

myFCs bränslecellsbaserade powerbank JAQ Hybrid kommer till sommaren ladda mobiltelefoner i Sydafrika. Det är Trenditrade 21, en franchisetagare i Nashuakoncernen som beställt 2 000 enheter med tillhörande bränslekort.

Nashuakoncernen levererar smarta kontorslösningar till stora delar av Sub-Sahara. Avtalet med en av dess franchisetagare, Trenditrade 21, är myFC:s första på den afrikanska marknaden som befinner sig i snabb tillväxt.

–  Detta är marknader med hög efterfrågan på lösningar av mobilitetsutmaningarna, som bristande eller underdimensionerad infrastruktur för att ladda mobiltelefonen. Regionen var tidig med användandet av mobila digitala tjänster som till exempel e-betalningar, och gapet mellan användarnas behov och vad infrastrukturen kan tillgodose bara ökar, säger Björn Westerholm, vd för myFC.

Leveransen planeras påbörjas under andra kvartalet i år.

2019-02-19T09:01:33+00:002019-02-19|Mobila bränsleceller|