//Linde presenterar vätgasdriven truck

Linde presenterar vätgasdriven truck

Nu går det att få trucken Roadster från Linde som elfordon med bränsleceller. Med det nya vätgassystemet utlovar Linde bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning.

– Våra kunder är ute efter ekonomiskt fördelaktiga energilösningar och allt oftare spelar även koldioxidavtrycket en avgörande roll, säger Markus Weinberger, International Product Manager Energy Solutions på Linde Material Handling.

Truckmodellen har inga A-stolpar vilket ger föraren fri sikt vilket förenklar arbetet och ökar säkerheten. Vätgasdriften gör den ideal för inomhusbruk eftersom dess enda utsläpp är rent vatten. Tanktiden ligger på tre minuter vilket ger god tillgänglighet för verksamheter med flerskiftsarbete. Teknologin kräver inte heller något utrymme för batterier eller laddningsstationer vilket skapar extra yta i verksamheten.

– Roadsterns styrkor kommer verkligen till sin rätt i inomhusmiljöer vilket gör att den fungerar optimalt med bränslecellsteknologin, säger Markus Weinberger.

Bild: © Linde Material Handling 2019

2019-01-21T11:46:53+00:002019-01-21|Truckar|