//Hyundai utlovar överraskning till bilmässan i Detroit

Hyundai utlovar överraskning till bilmässan i Detroit

Albert Biermann, chef för Hyundais racerdedikerade avdelning ”N” hintar om en ny vätgasdriven sportbil.

– Vi kommer presentera en överraskning från N på bilmässan i Detroit. Om inte Hyundai, vem kommer utveckla high performance-bilar med vätgasdrift? Vi är det företag som har den mest avancerade teknologin för elbilar med bränsleceller, säger han.

En vätgasdriven racerbil från Hyundai N fanns med på startbanan i videospelet Gran Turismo 2015. Den simulerade konceptbilen var en futuristisk Le Mans-prototyp med bränsleceller och sades då utgöra ett smakprov på hur en racerbil skulle kunna se ut inom en inte alltför avlägsen framtid.

Hyundais presskonferens är planerad till den 14 januari.

Bild: © Gran Turismo 2015

2019-01-10T09:05:49+00:002019-01-10|Bränslecellsfordon|