//Bränsleceller i smartphones ska rädda kunder från urladdade mobiler

Bränsleceller i smartphones ska rädda kunder från urladdade mobiler

Vätgas on-the-go på tre olika sätt visas upp av myFC på CES-mässan i Las Vegas. Med sig har företaget en bränslecellsbaserad räckviddsförlängare, världens första powerbank med bränsleceller och en lösning för integration av bränsleceller i smartphones.

På CES demonstrerar myFC en bränslecellsbaserad räckviddsförlängare för fordonsmarknaden genom integrerade bränsleceller och två bekväma sätt att ladda bilbatterierna. Demon visar hur företagets bränslecellsteknik kan integreras i små utrymmen för att minska batterivikt och förlänga räckvidden helt avgasfritt.

– Jag förväntar mig stort intresse för vår elbilslösning. Biltillverkarna fortsätter att visa upp nya elbilsmodeller, men det blir allt mer klart att dessa modeller inte på egen hand kommer att kunna elektrifiera den globala fordonsflottan, säger Pouya H. Moud, utvecklingschef på myFC.

JAQ Hybrid är världens första powerbank med bränsleceller. Engångsbränslekortet innehåller salt, vatten och ofarliga reaktionskomponenter som skapar grön energi och laddar JAQ Hybrids integrerade batteri, vilket ger obruten tillgång till el.

På CES visas också myFC:s senaste produkt upp, LAMINA MAX, som integrerar bränsleceller i smartphones. Den integrerade bränslecellen, som fortfarande är under utveckling, bygger för närvarande på mindre än 0,8 mm i smarttelefonen. Dess dedikerade bränslekort väger ca 30 gram och möjliggör förlängd mobilaktivitet motsvarande en full arbetsdag.

2019-01-09T15:33:34+00:002019-01-09|Mobila bränsleceller|