//Snart tankas vätgas i Växjö

Snart tankas vätgas i Växjö

Metacon har fått order på ett vätgastankningssystem till Växjö.

Det är Småländska Bränslen i Växjö som lagt beställningen och expanderar därmed sin verksamhet till att omfatta även vätgastankningssystem. Utrusningen som nu beställts är anpassad för inledande etablering av vätgasdrivna bränslecellsfordon och är i första skedet inte avsedd för publikt bruk.

– Det ligger helt i linje med det hållbarhetsarbete som vi bedriver i Europas Grönaste stad och är oerhört intressant utifrån aspekten att lösa frågan med minskade utsläpp och framtidens drivmedel för transporter, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Växjö.

Den beställda utrustningen skall ingå i en tankningsutrustning för mobilt bruk och levereras under hösten 2019. Metacon ser på ordern som inledning till fler affärsprojekt allt efterhand som försäljningen av vätgasdrivna fordon tar fart.

– För Metacon utgör denna beställning en lovande fingervisning om intresset för vätgas och om den kommande marknaden för vår teknik för omvandling av biogas till vätgas, säger Christopher Tornblom, vd för Metacon.

© 2005 Monika Kostera (CC BY-SA)

2018-12-20T11:13:01+00:002018-12-17|Tankstationer|