/, Forskning och utveckling, Vätgas Sverige/Europa får öppen databas för regelverk kring vätgas

Europa får öppen databas för regelverk kring vätgas

Vätgas används inom allt fler områden i vårt samhälle. Som guide till de regelverk som gäller inom 22 av EUs medlemsstater har ett verktyg i form av en öppen databas tagits fram i projektet HyLAW.

ba_bb_af

Från vänster: Björn Aronsson, Verksamhetsledare Vätgas Sverige, Bart Biebuyck, Executive Director FCH-JU och Alexandru Floristean, Legal and Project Manager Hydrogen Europé,

Under Hydrogen Sweden Conference i Stockholm den 20 november presenterade Alexandru Floristean, Legal and Project Manager för Hydrogen Europe databasen där användare ges möjlighet att vara med och redigera innehållet.

Vätgasteknologin har etablerat sig som en kraft att räkna med i Europa. Under FCH JU Stakeholder Forum som hölls i Bryssel nyligen fanns EU-kommissionens vice ordförande Maroš Šefčovič på plats för att uppmärksamma vätgasens roll för en emissionsfri framtid:

– Vätgas utgör en nyckelteknologi för att uppnå Europas klimat- och energimål. Dess potential för miljö, konsumenter och Europas ekonomi kan utgöra drivkraften bakom omställningen till en grön europeisk energisektor, sa Maroš Šefčovič, som också är ledare för Energiunionen.

Bart Biebuyck, Executive Director för FCH JU, konstaterade under FCH JU Stakeholder Forum att Europa är redo att öka på takten för användning av vätgas- och bränslecellsteknologi.

– I nära partnerskap med industrin kan vi leverera innovativa lösningar samtidigt som vi skapar tusentals arbetstillfällen inom vätgassektorn, sa Bart Biebuyck, Executive Director för FCH JU.