Efter Nikola One och Nikola Two presenteras nu nästa modell, speciellt designad för europeiska förhållanden – Nikola Tre.

Nikola Tres mest kraftfulla modell kommer att ha 1000 hästkrafter och en räckvidd på upp till 1200 kilometer. Storleksmässigt är den anpassad för europeiska förutsättningar och restriktioner.

– Den här blir Europas första emissionsfria lastbil som levereras med redundanta bromsar, redundant styrsystem och redundans för batterier och bränslecellssystem vilket krävs för att uppnå en nivå 5-autonomi, säger Trevor Milton, grundare och vd för Nikola Motor Company.

Lastbilen ska testas i Norge runt 2020 och produktionsstart av Nikola Tre är planlagd till 2022-2023. Planeringsprocessen har även påbörjats för en europeisk produktionsanläggning som man nu söker en lämplig plats för.

Nikola samarbetar med norska Nel för att bygga egna vätgastankstationer som placeras runt om i USA och Kanada. Till 2028 planeras fler än 700 stationer vara i drift, där varje station har kapacitet på mellan två till åtta tusen kilo vätgas per dag. I Europa planeras de första Nikola-stationerna till 2022 och huvuddelen av den europeiska marknaden förväntas vara täckt till 2030.

Bild: © 2018 Nikola Motor Company