//Vätgasbil topprankas i säkerhetstest

Vätgasbil topprankas i säkerhetstest

Vätgasdrivna Hyundai NEXO har tilldelats toppbetyg i säkerhet av European New Car Assessment Programme (Euro NCAP).

Betyget på maximala fem stjärnor delades ut till Hyundai NEXO som visade på hög nivå av aktiva och passiva säkerhetsfunktioner i alla av Euro NCAP:s fyra bedömningskategorier.

Med omfattande säkerhetsutrustning och hög chassistyvhet skyddar NEXO både sina passagerare och andra trafikanter. Bilen är bland annat utrustad med säkerhets- och förarassistansteknik som sänker risken för kollisioner och ökar komforten ombord.

Kollisionsvarningen för framförvarande fordon med fotgängardetektering är en av bilens många aktiva säkerhetsfunktioner som varnar föraren för nödsituationer och bromsar automatiskt om det skulle behövas. En filhållningsassistent håller bilen i rätt fil och placerar den mitt i körfältet samt varnar föraren vid osäkra manövrar.

Hyundai NEXO lanseras i Sverige under första halvan av 2019.

Foto: © 2018 Hyundai Bilar

2018-10-29T11:27:04+00:002018-10-29|Okategoriserade|