//Europeiskt manifest för industri och hållbara livsmiljöer

Europeiskt manifest för industri och hållbara livsmiljöer

Vätgas Sverige och europeiskt näringsliv i gemensam uppmaning till kandidaterna inför 2019 års EU-val.

manifest

Manifestet finns tillgängligt på 22 språk, ovan svenska version med nationella undertecknare.

Med sin kvalificerade arbetskraft och sitt globala rykte för kvalitet och hållbarhet har industrin en avgörande betydelse för Europa och dess välstånd. 52 miljoner européer samt deras familjer gynnas direkt eller indirekt av de arbetstillfällen som industrisektorn skapar. Till 2030 förväntas 850 000 nya jobb inom vätgas- och bränslecellsbranschen i Europa, vilket för Sverige innebär stora möjligheter till nya jobb, utveckling av hållbara livsmiljöer och svenska export.

I ett gemensamt manifest uppmanar Vätgas Sverige tillsammans med representanter för näringslivet i EUs alla medlemsländer blivande parlamentsledamöter att se till att

  • Industrin står högt upp på Europaparlamentets politiska dagordning under den kommande mandatperioden (2019-2024)
  • Nästa Europeiska kommission ger industrin högsta prioritet i sitt femåriga arbetsprogram och utser en särskild viceordförande med ansvar för industrin
  • Nästa Europeiska kommission snabbt presenterar en ambitiös och långsiktig industristrategi för EU som innehåller tydliga indikatorer och styrning.

Manifestet finns tillgängligt på 22 språk och för varje medlemsland inom EU. Här kan du läsa manifestet på svenska, undertecknat av nationella organisationer.

Foto: European Parliament, © CC0 2017

2018-12-20T11:13:02+00:002018-10-19|Okategoriserade|