/, Bussar/Caetanobus börjar bygga bränslecellsbussar – Toyota levererar teknik

Caetanobus börjar bygga bränslecellsbussar – Toyota levererar teknik

Toyota levererar sin bränslecells- och vätgasteknik, med bland annat bränslestack, vätgastankar och andra viktiga komponenter, till portugisiska Caetanobus som ska börja bygga vätgasdrivna elbussar. De första bränslecellsbussarna byggs 2019 och kommer användas som demonstrationsbussar.

fimc11vq1ylihyl4yiif

Vätgasdriven elbuss för stadstrafik

För Toyota är det en del i egna strategin att introducera vätgastekniken till områden och marknader bortom vanliga personbilar, bland annat tunga lastbilar, små distributionslastbilar, gaffeltruckar och bussar.

– Vätgasbussar har betydande fördelar jämfört med andra nollemissionsbussar, bland annat överlägsen räckvidd och snabb tankning. Det är fördelar som gör det möjligt för vätgasbussar att köra längre sträckor och ha en större användningsgrad, säger Johan van Zyl, VD för Toyota Motor Europe.

2018-12-20T11:13:02+00:002018-10-01|Bränslecellsfordon, Bussar|