//Storskalig fabrik för att bygga vätgastankstationer invigd i Danmark

Storskalig fabrik för att bygga vätgastankstationer invigd i Danmark

Nu finns kapacitet att bygga 300 vätgastankstationen om året i danska Herning, där Nel nu invigt sin Nel H2Station® fabrik.

– Med öppnandet av denna storskaliga produktionsanläggning försäkrar vi inte enbart fordonsstillverkarna om att den nödvändiga infrastrukturen finns tillgänglig, det innebär också en möjlighet att påbörja en mer effektiv tillverkning vilket är nödvändigt för att nå skalfördelar, säger Jon André Løkke, VD för Nel.

Nel ska också bygga världens största elektrolysöranläggning i Notodden, Norge. Det blir en förlängning av Nels befintliga anläggning och när den helt automatiserad fabriken står klar kommer den ha en kapacitet på 360 MW/år, vilket är ungefär tio gånger den nuvarande årliga produktionskapaciteten. Den nya anläggningen kommer bland annat att leverera elektrolysörer till Nikola Motor Company.

Den totala investeringen i Notodden ligger på cirka 150 miljoner norska kronor. Anläggningen förväntas kunna tas i bruk tidigt 2020 och ge 30-40 nyanställningar.

2018-09-28T09:26:34+00:002018-09-28|Tankstationer|