/, Lastbilar/1000 el-lastbilar med bränsleceller säljs till Schweiz

1000 el-lastbilar med bränsleceller säljs till Schweiz

Hyundai ska sälja 1000 bränslecellastbilar i Schweiz under de kommande fem åren. Det enligt en överenskommelse med scheweziska H2 Energy, ett företag som jobbar med produktion och leverans av förnybar vätgas. I början av 2019 planeras de första lastbilarna rulla ut.

Lastbilen utvecklas enligt europeiska föreskrifter. Den har ett nytt 190kW bränslecellsystem där två system kopplas parallellt, något den delar med Hyundais senaste vätgas-SUV NEXO. Åtta stora vätgastankar ligger kompakt installerade i områden som mellan hytt och bilkropp, vilket ger en räckvidd på runt 400 km.

H2 Energy planerar att göra Hyundais bränslecellastbilar tillgängliga för sina schweiziska kunder. Först ut blir medlemmar av Swiss H2 Association, som omfattar flera tankstationsoperatörer, återförsäljare och andra kunder med fokus på miljövänliga innovativa lösningar för logistik och varudistribution .

Bild: © 2018 Hyundai

2018-09-26T08:38:19+00:002018-09-26|Bränslecellsfordon, Lastbilar|