/, Tåg/Världspremiär för vätgasdrivet passagerartåg i linjetrafik

Världspremiär för vätgasdrivet passagerartåg i linjetrafik

Världens första passagerartåg som drivs med vätgas är nu i trafik. Det är i tyska Niedersachsen som resenärer nu kan resa den nästan 100 km långa sträckan mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Buxtehude med emissionsfria Coradia iLint, som ersätter de dieseldrivna tåg som tidigare trafikerade linjen. De nya tågen kommer att tankas vid en mobil tankstation för vätgas.

Coradia iLint är helt emissionfritt med vattenånga som enda utsläpp och blir det första vätgasdrivna tåget som kommer köra längre distanser i linjetrafik. iLint är utrustad med ett bränslecellssystem som försörjs av vätgastankar på tågets tak. Tåget kan ta 300 passagerare varav 150 sittande och köra 80 mil på full tank i en hastighet upp till 140 km/h.

Foto: © 2018 René Frampe, EVB

2018-12-20T11:13:02+00:002018-09-18|Bränslecellsfordon, Tåg|