//Koncepthusbil tankas med vätgas

Koncepthusbil tankas med vätgas

Mercedes presenterar en koncepthusbil som tankas med vätgas. Husbilen som går under namnet Concept Sprinter F-Cell har 147 hästkrafter och tre tankar som tillsammans kan lagra tillräckligt med vätgas för en räckvidd på 300 km. Ytterligare en tank kan adderas baktill på fordonet och räckvidden ökas då till 500 km. Husbilen är också utrustad med ett batteri som räckviddsförlängare som ger ytterligare 30 km.

Sprinter presenterades i somras för att visa på de utrymmesmässiga fördelar som vätgasdrift kan innebära. Vätgastankarna som monteras under golvet och bränslestacken som placeras i husbilens främre del där en mer skrymmande förbränningsmotor annars skulle sitta ger gott om plats inne i bilen.

Bilder: © 2018 Daimler AG

2018-08-20T14:26:55+00:002018-08-20|Bränslecellsfordon|