/, Tankstationer/Elbilar tankas i Arjeplog i 35 minusgrader

Elbilar tankas i Arjeplog i 35 minusgrader

I Arjeplog – Europas mittpunkt för vintertestning av bilar – kan man trots det kalla vädret även köra elbil med bränsleceller. En tankstation för vätgas är uppe på prov och används nu flitigt i testverksamheten i temperaturer ner till minus 35 grader.

arjeplogDet är Metacon som satt upp en tankstation för Cartest i Arjeplogs räkning. Tankstationen är nu i full drift och fungerar som planerat. Efter avslutad testsäsong i Arjeplog flyttas den tillbaka till Metacons bas i Karlskoga inför kommande uppdrag.

Vätgasen levereras av AGA Gas i standardiserade transportsystem med gastuber som ansluts till Metacons mobila vätgastankstation för tankning i direkt anslutning till bilföretagens avskilda testområden.

– Vi är glada över att ha kunnat bidra med vätgasleveranser i detta spännande projekt. När vinterutprovningen av bränslecellsbilar nu blir allt intensivare, så är det ett tydligt tecken på att de världsledande fordonstillverkarna menar allvar med sina löften om att sätta vätgasdrivna bilar i storskalig produktion, säger Ragnar Sjödal, affärsutvecklare inom vätgas på AGA Gas.

metacon-arjeplog

Sträng kyla stör inte driften av den vätgastankstation som nu står uppe på prov i Arjeplog.

2018-12-20T11:13:04+00:002018-03-02|Bränslecellsfordon, Tankstationer|