/, Järnväg, Tåg/Effektivare vätgaståg sponsras med tolv miljoner euro

Effektivare vätgaståg sponsras med tolv miljoner euro

Tyskland satsar tolv miljoner euro på utveckling av bränsleceller med längre livscykel och högre energieffektivitet. Bränslecellerna ska kunna användas i tåg för kommersiell trafik.

Det är Siemens och RWTH Aachen University som tar emot bidraget från tyska ministeriet för Transport och Digital infrastruktur. Pengarna går till utvecklingsarbetet av effektivare bränsleceller.

I november förra året tillkännagav Siemens och kanadensiska bränslecellstillverkaren Ballard ett samarbete om att utveckla ett 200 kilowatt starkt bränslecellsystem till Siemens tågmodell Mireo. Systemet ska på sikt kunna integreras i andra fordonstyper.

– Vi ser en snabb ökning i efterfrågan på bränslecellstekniken som är fri från koldioxidutsläpp. Efterfrågan ökar inom alla sektorer inom person- och godstransporter, oavsett om det gäller tåg, spårvagnar, bussar eller lastbilar, säger Randy MacEwen, vd för Ballard Power Systems.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2018-12-20T11:13:04+00:002018-02-28|Bränslecellsfordon, Järnväg, Tåg|