/, Elektrifiering/Konceptbil från Lexus tankas med vätgas

Konceptbil från Lexus tankas med vätgas

En elbil med bränsleceller kommer agera som flaggskepp för Lexus inom en nära framtid. Konceptbilen Lexus LF-1 Limitless – ett namn som står för obegränsad lyx – kommer att erbjudas som vätgasdriven modell och i champagne-färgad kulör.

Lexus LF-1 Limitless är bland annat utrustad med ett system för en säkrare bilfärd. ”Chauffeur mode” assisterar föraren med styrning, inbromsning, acceleration och ger hjälp vid ljussignaler.

Bilen kommer finnas som elbil med bränsleceller, elbil med batteri, elhybrid, laddhybrid samt med en vanlig bensinmotor. Runt år 2025 kommer alla Lexus modeller att vara antingen uteslutande elektrifierade eller erbjudas med elektrifierad drivlina som ett alternativen.

2018-01-23T10:36:33+00:002018-01-23|Bränslecellsfordon, Elektrifiering|