/, Bränslecellsfordon, Bussar, Elektrifiering, Fossilfri, Vätgas Sverige/Fem länder samarbetar för ren transport i Östersjöregionen

Fem länder samarbetar för ren transport i Östersjöregionen

I ett Memorandum of Understanding (MoU) presenterar representanter från nationella vätgasorganisationer i Danmark, Estland, Lettland, Norge och Sverige sin gemensamma ambition att arbeta för en emissionsfri transportkorridor i Östersjöregionen.

Östersjöregionen med sina 80 miljoner människor omfattar stora områden med känsliga ekosystem. För att infrastrukturen ska kunna byggas ut till hållbara och gröna transportkorridorer krävs nya innovationer och lösningar.

– Vi är stolta över att kunna presentera detta samarbete som en del av vår europeiska gemenskap. Tillsammans kommer vi arbeta för rena transportkorridorer i regionen, något som innebär mindre belastning på klimat och känsliga ekosystem, säger Björn Aronsson, verksamhetsledare Vätgas Sverige.

Dokumentet formulerades under den årliga konferensen Baltic Sea Region Hydrogen Network Conference som hölls i Riga den 6-7 december. Undertecknande parter är Brintbranchen/Hydrogen Denmark, Estonian Association of Hydrogen Technologies, Latvian Hydrogen Association, Norwegian Hydrogen Forum och Vätgas Sverige. Fler länder och organisationer välkomnas att delta i nätverket.