/, Elektrifiering/Så möjliggör bränslecellstekniken elektrifiering av fordonsflottan

Så möjliggör bränslecellstekniken elektrifiering av fordonsflottan

Vilken roll har bränsleceller som lösning för klimatfrågan? Näringsminister Mikael Damberg har besökt Göteborg och PowerCell för samtal.

dambergOm näringslivet går in med lika mycket vill regeringen satsa 1 miljard kronor för att stärka fordonsindustrin och bidra till elektrifieringen av fordonsflottan. Forskningsinstitutet RISE har tillsammans med bland andra Chalmers fått i uppdrag att göra en förstudie. I början av oktober besökte näringsminister Mikael Damberg PowerCell i Göteborg för ett samtal om hur bränslecellstekniken är en del i elektrifieringen av fordonsflottan.

– Bränsleceller drivs av vätgas och luft, och genererar el och värme utan andra utsläpp än vatten. Därför är det så viktigt att en del av de resurser som regeringen vill satsa på elektrifiering avsätts för bränsleceller, säger Per Wassén som är vd för PowerCell.

2018-12-20T11:13:07+00:002017-10-10|Bränslecellsfordon, Elektrifiering|