//Mercedes-Benz vätgasbil redo för serieproduktion

Mercedes-Benz vätgasbil redo för serieproduktion

Åker du till Frankfurt nästa vecka kan du passa på att ta en titt på Mercedes-Benz nya elbil med bränsleceller som ställs ut på bilmässan med start 14 september.

Den nya vätgasmodellen heter GLC F-Cell EQ Power och är en plug in-hybrid. Den tankas som vanliga bränslecellsbilar med vätgas, bilen har också fått ett stort batteri som kan laddas från ett eluttag. Bilen är redo för serieproduktion men datum för byggstart är ännu inte presenterat.

Mercedes har ännu inte presenterat uppgifter om räckvidd, men den konceptbil som bilen är en vidareutveckling av hade en räckvidd på omkring 50 mil, varav upp till fem mil kunde köras på enbart el utan att bränslecellsstacken användes.

2018-12-20T11:13:07+00:002017-09-06|Bränslecellsfordon|