//Förhandsvisning av Hyundais vätgasdrivna SUV

Förhandsvisning av Hyundais vätgasdrivna SUV

I Seoul har den nästan produktionsklara versionen av Hyundais kommande elbils-SUV med bränsleceller visats upp. Bilen som fortfarande saknar modellnamn är Hyundai Motors andra bil för kommersiellt bruk och är bestyckad med fjärde generationens bränslecellsteknologi.

Den nya SUV:en har en nioprocentig effektivitetsökning jämfört med Hyundais tidigare bränslecellsmodell ix35 och en räckvidd på närmare 800 km på en enda tankning. Prestandan är 20 procent högre än föregångaren och bilen har 163 hästkrafter. Relevant för den svenska marknaden är också att kallstartsteknologin förbättrats. Hyundais nya SUV är optimerad för att startas i kyla ned till -30 grader Celsius.

Tankpaketet består av tre identiska tankar, till skillnad från två i olika storlekar. Den massproducerade bilen kommer levereras utrustad med avancerad förarassistansteknologi. Detaljer kring dessa nya ADAS-funktioner presenteras i januari 2018 på CES i Las Vegas tillsammans med det officiella modellnamnet.

Lanseringen av nästa generationens vätgas-SUV blir tidigt nästa år i Korea, tätt följt av USA och de europeiska marknaderna. Företaget överväger även lansering i länder med stor tillväxtpotential för miljöbilar som exempelvis Kina.

Hyundai har tidigare visat konceptbilder av bilen som kan se på här.

2017-08-18T10:47:56+00:002017-08-18|Bränslecellsfordon|