//Kinesisk biltillverkare kvalificerar Impact Coatings

Kinesisk biltillverkare kvalificerar Impact Coatings

En av Kinas största biltillverkare kvalificerar Ceramic MaxPhase™ för bipolära plattor för bränsleceller. Svenska Impact Coatings beläggning klarade de tufft satta kraven, som är baserade på gulds egenskaper.

Bakom uttagningen står planer på utveckling av bränslecellsbilar lämpliga för massproduktion. Teknologin ska vara skalbar och lämplig för att tillverka tiotusentals bilar om året.

Kina är den snabbast växande marknaden för bränsleceller. De kinesiska myndigheterna har satt upp som mål att två miljoner så kallade New Energy Vehicles (fordon drivna utan fossila bränslen) ska finnas i drift i Kina år 2020. Enligt den nationella målsättningen ska New Energy Vehicles utgöra 20% (7 miljoner) av alla nytillverkade bilar år 2025. Samtidigt erbjuder den kinesiska regeringen värdens största subventioner för att underlätta produktionsuppbyggnad för bränsleceller.

2017-06-27T09:49:39+00:002017-06-27|Bränslecellsfordon|