/, Lastbilar/Vätgasdriven lastbil från Toyota testas i sommar

Vätgasdriven lastbil från Toyota testas i sommar

I sommar kommer en konceptlastbil driven av vätgas och bränsleceller att testas i Los Angeles hamn. Lastbilen, som utvecklats av Toyota, drivs av ett nyutvecklat bränslecellsystem för tunga lastbilar som går under namnet ”Project Portal”.

Project_Portal_Bob_Carter

Bob Carter, Toyota Motor North America, presenterar ”Project Portal”.

Med 670 hästkrafter och en räckvidd på 32 mil vid full tank är lastbilen byggd för att klara de tunga uppdragen i hamnen. Den emissionsfria lastbilen kommer ingå i en genomförbarhetsstudie som tittar på potentialen inom bränslecellsteknologi för tunga fordon. Studien är en del av Los Angeles hamns ”Clean Air Action Plan” som sedan 2005 medverkat till radikala minskningar av skadliga emissioner.

Project Portal beskrivs av Toyota som ett nästa steg i företagets strategi att bredda applikationer inom bränslecellsteknik.

– Toyota är övertygade om att bränslecellsteknologin har potential att bli framtidens drivlina. Vi är stolta över att med Project Portal få vara med och utforska de samhälleliga fördelarna med en helt emissionsfri plattform för tunga lastbilar, säger Bob Carter, vice VD på Toyota Motor North America.

2018-12-20T11:13:08+00:002017-05-22|Bränslecellsfordon, Lastbilar|