/, Mobila bränsleceller/PowerCell får kinesisk order värd 200 miljoner

PowerCell får kinesisk order värd 200 miljoner

Bränslecellsbolaget PowerCell kommer att leverera bränslecellsstackar och -system för mer än 200 miljoner kronor till kinesiska Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle fram till 2019. I ett första skede levereras två PowerCell MS-20 och 28 stycken PowerCell S2 (35kW) under andra halvåret 2017.

I oktober 2016 undertecknade PowerCell Sweden och en kinesisk partner ett Memorandum of Understanding om att utveckla gemensamma affärsmöjligheter. Överenskommelsen omfattade en ambition att utveckla bränslecellsfordon för den kinesiska marknaden.

– Antalet fordon i Kina ökar snabbt, liksom de omfattande miljöproblemen. Kinesiska myndigheter har därför erbjudit subventioner för tillverkare av så kallade New Energy Vehicles. Vår bränslecellsteknik ligger till grund för en serie fordon som kommer att tillverkas i kina, för den kinesiska marknaden. Det faktum att vår PowerCell S2 kommer att ha en maxeffekt på 35kW gör bränslecellsstacken väldigt attraktiv, säger Per Wassén, vd för PowerCell Sweden AB.

Under varumärket Tiger H2FCV kommer företaget Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle Co. LTD att lansera bussar och på sikt även distributionslastbilar som delvis kommer att drivas av PowerCells bränsleceller.

2017-04-07T09:47:23+00:002017-04-07|Bränslecellsfordon, Mobila bränsleceller|