/, Vätgas Sverige/Frihandel under CETA öppnar upp kanadensisk vätgasmarknad

Frihandel under CETA öppnar upp kanadensisk vätgasmarknad

Med 408 mot 254 röster har EU-parlamentet röstat igenom Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA). Det som nu återstår är ett godkännande från överhuset i Kanada, något som förväntas tas i början av april. Då börjar även det mesta av avtalet att gälla temporärt till dess det ratificerats av EU:s medlemsländer.

Det som gör frihandelsavtalet viktigt för vätgas- och bränslecellsindustrin är att fokus i diskussionerna ligger på forskning, utveckling, cleantech och rörlighet av högutbildade. Kanada har en även en viktig bränslecellsindustri.

Läs mer: Vätgas Sveriges referat och analys av Business Swedens seminarium om CETA, med fokus på påvekan av vätgas och bränslecellsmarknaden (endast för Vätgas Sveriges medlemmar)

2017-02-21T20:33:27+00:002017-02-21|Analys, Vätgas Sverige|