/, Fossilfri, Mobila bränsleceller/Svensk partner när Kina startar högvolymproduktion av bränsleceller

Svensk partner när Kina startar högvolymproduktion av bränsleceller

Svenska Impact Coatings blir partner med China Hydrogen Energy och är med och skapar en av världens största produktionsanläggning för fordonsbränslecellssystem.

inlinecoaterImpact Coatings har tecknat ett försäljnings- och samarbetsavtal med China Hydrogen Energy och blir en partner för snabb uppbyggnad av högvolymproduktion. Avtalet omfattar både beläggningssystem och förbrukningsmaterial till ett värde av över 100 miljoner kronor under de första tre åren. Leveranserna inleds under 2017.

Impact Coatings kommer över tre års tid att leverera InlineCoater™-system och Ceramic MaxPhase™-material till CHEs produktionsanläggningar i Suzhou, Kina. CHE kommer då att ha kapacitet att producera bränslecellsystem för över 20 000 fordon per år. Bränslecellssystemen kommer att monteras i bussar, lastbilar och bilar från kinesiska fordonstillverkare.

– Förmodligen skapar vi tillsammans med China Hydrogen Energy en av världens hittills största produktionsanläggningar för bränsleceller till fordon, säger Göran Felldin, VD på Impact Coatings.