/, Forskning och utveckling/Volvo och PowerCell utvecklar bränslecellsbil

Volvo och PowerCell utvecklar bränslecellsbil

Volvo Cars ska testa ett bränslecellssystem för personbilar som kommer att tas fram av PowerCell Sweden. Projektet har fått ett positivt gensvar från Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH-JU) och räknar med ett EU-stöd på 50 miljoner.

Det är PowerCells bränslecellsstack S3 med en effekt på upp till 100 kilowatt som kommer att ligga till grund för det nya bränslecellssystemet. Volvo Cars kommer sedan integrera och testa systemet i en av sina personbilar.

Kontraktet med FCH-JU förväntas bli färdigt i december i år. Därefter startar projektet efter nyår och pågår i tre år.

Bild: Volvo Cars.

2018-12-20T11:13:09+00:002016-10-12|Bränslecellsfordon, Forskning och utveckling|